Herken je dit?

Je wist het al op de middelbare school; ooit heb ik mijn eigen bedrijf. Nadat je bij veel verschillende bedrijven in verschillende functies hebt gewerkt, hak je de knoop door.

Ooit ben je begonnen als éénpitter op een zolderkamer. Heerlijk; jij beslist wat er gebeurt en met jouw expertise help jij jouw klanten. Het aantal klanten en opdrachten groeit, en al snel is de zolderkamer te klein. Gezellig met de klant een broodje pindakaas eten om de keukentafel vind je niet professioneel meer. Dat moet veranderen!

Dus ga je op zoek naar bedrijfsruimte. Je wilt een inspirerend kantoor in een levendige omgeving. Per “toeval” (alleen omdat je ermee bezig bent) loop je tegen de perfecte ruimte aan! Midden in een woonwijk, dicht bij het centrum, met een ruime aparte studio en een aparte ingang. He-le-maal TOP!

Inmiddels heb je twee medewerkers in dienst, klanten zijn tevreden en je business groeit gestaag. Dan slaat de crisis in 2008 toe! Gelukkig heb je wat reserves opgebouwd, maar de tank is binnen een paar jaar leeg en je neemt met pijn in je hart afscheid van je personeel.
Daar sta je dan… je bent weer alleen… net als toen op die zolderkamer…

Kom op, je bent ondernemer!!! Wat ga je doen???
Natuurlijk heb je dit scenario al in kaart gebracht, een swot-analyse gemaakt en je bedrijfsplan herschreven. Je passie is je drive. Dus eerst overleven en dan ga je verder.

Je bent nu negen jaar verder en de eerste successen zijn geboekt. Je bent zichtbaar en klanten weten je weer te vinden en waarderen wat je voor hen doet. Je krijgt weer groei-kriebels in je buik. En je weet het; deze keer pak je het beter aan. Relaties worden partners en samen kun je veel meer aan. Samen kun je alle klanten bedienen met businessplannen, strategie, marketing, content, design en uitvoering! Alle partners zijn gesprekspartner, klankbord en adviseur.

Samen knallen!
De tijd is nu rijp. Het gaat economisch weer een stuk beter, ondernemers investeren weer en hebben er zin in! Samen ondernemers optimaal helpen met hun business. Zoals vroeger wordt het nooit… gelukkig?

Al een paar jaar werken Marie Louise van Coconut Communicatie, Marcel Jong van Access2.iT en ik samen. We merken hoe wij samen meerwaarde bieden aan klanten. Dat smaakt naar meer! Nieuwe plannen! Ik ga verder uitbreiden zodat jij als ondernemer écht in alles fases van je bedrijf, van strategie tot en met uitvoering de juiste mensen om je heen hebt zonder te hoeven zoeken.

Hoe kijk jij daar tegenaan? Zou je dat zien zitten? Waar heb jij als ondernemer behoefte aan en in welke fase?

Pin It on Pinterest

Share This