Als grafisch vormgever doe ik niets liever dan een prachtige website ontwerpen. Een site waarbij alle beelden, kleuren en lettertypes kloppen. Een plaatje om te zien dus.

 

Een mooie website is niet per definitie een prettige website voor de bezoeker en dat is waar het tenslotte om gaat. De site moet vooral praktisch zijn voor je bezoeker. Daarom houd ik bij het design altijd rekening met de bezoekerservaring. Dat betekent dat ik soms concessies moet doen aan de schoonheid van het ontwerp.

Design versus functionaliteit

Bij het ontwerp houd ik rekening met de trends in online kijk- en leesgedrag. En die is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd onder invloed van tablets en smartphones. De bezoeker kijkt steeds meer verticaal en is steeds ongeduldiger geworden. Binnen 2 seconden besluit iemand of hij blijft op een website of vertrekt. Met een goed ontwerp help ik de bezoeker zijn weg te vinden.

In het ontwerp verwerk ik een duidelijke structuur (navigatie) en opvallende actieknoppen op de juiste plek. Het doet mijn ontwerpershart zeer als ik een actieknop in een afwijkende kleur moet maken. We weten dat een afwijkende, opvallende knop beter werkt dan een kleur die naadloos past in het design. En toch lukt het mij wel om daarmee te spelen en zo mijn creativiteit kwijt te kunnen.

website-webdesign De actieknop van Coconut Communicatie valt goed op terwijl de kleuren toch passen in de huisstijl.

Herkenbaar met een eigen stijl

Als ik weet wat het doel is van jouw site, inventariseren we welke vorm jouw doelgroep aanspreekt en jouw communicatie versterkt. Denk hierbij aan de kleuren van je huisstijl en beeld. Heb je de juiste beelden? Ondersteunt het je verhaal goed genoeg? De uitstraling van de website moet identiek zijn aan de uitstraling die je hebt op je visitekaartje, je bedrijfspand en advertenties. Zo zorg je voor een eigen identiteit waaraan klanten jou, jouw bedrijf en product herkennen.

 

Als je op het punt staat om te kiezen voor een standaard logo uit een gratis online tooltje of het zelf een website gaat maken, houdt dan rekening met bovenstaande aspecten.

Is het tijd om jouw bedrijf goed te positioneren?
Bel dan 06 51825272 of meld je aan voor een adviesgesprek.

Pin It on Pinterest

Share This