Website laten bouwen? Zo betaalt de fiscus tot wel de helft mee. Te mooi om waar te zijn? Het is echt waar, ontdekte ik.

Afgelopen week sprak ik met Frank Overgoor, van administratiekantoor Zeg maar Frank. Hij gaf me een slimme belastingtip, waardoor de fiscus tot wel de helft van je investering in een website meebetaalt. Daar wilde ik meer van weten en dus legt Frank het voor ons uit.

Een website hoort erbij, dat weet iedere ondernemer. Veel ondernemers hebben een beperkt budget en kiezen voor een alternatief, waarbij ze zelf een deel van het werk te verrichten. Maar daarmee ben je niet persé goedkoper uit. De fiscus ziet een website in veel gevallen als investering. En dat levert heel wat voordeel op. Denk dus bij investering niet alleen aan de aanschaf van nieuwe apparatuur of een auto, maar ook aan je website.

Extra aftrek bovenop afschrijving
Je kunt de investering in een website sowieso afschrijven in een periode van 5 jaar. Met de investeringsaftrek creëer je nog een extra belastingbesparing.

Omdat de website als investering wordt gezien, kom je – onder voorwaarden – in aanmerking voor de (kleinschaligheids-) investeringsaftrek. Deze aftrek mag je benutten bij de jaarlijkse winstaangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. En een aftrekpost voor de belastingen, dat betekent minder belasting betalen. Zeker als je flinke verdiensten hebt, kan deze besparing fors zijn.

Voorwaarden

  • Het investeringsbedrag moet hoger zijn dan € 2300,00.
  • Er moet 1 bedrag in het belastingjaar betaald zijn. Dit mag in deelfacturen.
  • Er mogen geen jaarlijkse vervolgbetalingen gedaan worden om de website te kunnen blijven gebruiken.
  • Jaarlijkse betalingen voor onderhoud, aanpassingen en hosting staan hier los van en vormen geen bezwaar voor het toepassen van de investeringsaftrek.
  • Er moet sprake zijn van voldoende omzet en verplichte afdracht IB.

Zo betaalt de fiscus voor meer dan de helft mee!
In verreweg de meeste gevallen is de aftrek 28%. Met een ‘standaard’ website van SGB en Coconut Communicatie van € 2400,00 bedraagt jouw investering slechts € 1110,00 *

* Voorbeeldberekening (belastingpercentage 42%)
Investering € 2.400,00
Belastingaftrek vanwege:
Afschrijvingen € 1.008,00
Kleinschaligheidsaftrek € 282,00
Totaal belastingaftrek: € 1.290,00
Netto te betalen: € 1.110,00

Wil je precies weten hoeveel de belastingdienst meebetaalt aan jouw website? Neem dan contact op met Frank Overgoor.

Frank Overgoor

Zeg maar Frank

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend! Neem voor een exacte berekening contact op met Frank of met jouw fiscalist.

Ennuh…
Voor een knappe website kun je natuurlijk met ons contact opnemen. Bel 06 51825272 of mail naar post@s-g-b.nl

website-webdesign-belastingdienst

Pin It on Pinterest

Share This